Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar, Antropológiai és Filozófiai Tudományok Intézete
KULTURÁLIS
ANTROPOLÓGIA
TANSZÉK
HALLGATÓK
KÉPZÉS
FELVÉTELI
ENGLISH
RENDEZVÉNYEK

Kutatók Éjszakája 2014. szeptember 26.

Az országos rendezvény keretein belül az intézetünk napjainkban is használható, de autentikus mintákkal díszített egyszerű tárgyak saját kézzel történő elkészítését szervezte meg. A legkisebbek különféle népek maszkjait színezhették és ölthették magukra. A nagyobbak készíthettek indián, azték, vagy eszkimó motívumokkal díszített hűtőmágnest, festhettek indián kavicstalizmánt, de kagylónyakláncot is fűzhetett akinek az tetszett meg. A vállakozó szelleműek szimbólum kvízben vehettek részt, ahol a látott szimbólumokat kellett egy-egy földrészhez, országhoz, népcsoporthoz párosítani. A program lebonyolításába nappali és levelező tagozatos hallgatóink is segítséget nyújtottak.

Antropológus Vizsgafilmek Vetítése 2012-2013.

A rendezvény keretein belül az MA képzésen vizuális antropológia szakirányt választó hallgatók által készített dokumentumfilmeket lehet megtekinteni. A vetítés mellet a készítők szóban is bemutatják a filmet, továbbá a megtekintés után lehetőség nyílik a kötetlen beszélgetésre is.

Antropológus vizsgafilmek vetítésének plakátjai

 

Antropológus Szaknapok 2001-2008.

Az Antropológus Szaknapok a tanszék hallgatóinak önálló rendezvénye, amely adott tematika köré szervezve, saját és vendégelőadók segítségével mutatta be az antropológia eredményeit.

Antropológus Szaknapok plakátjai